Je winkelwagen is momenteel leeg
Zeker in de zomer zijn mijn gedachten gericht op Jukes 8 en een paar zelfgemaakte canapés (of voorgerechten) die zo goed samengaan met dit 'rosé'-drankje.
Alle drie deze taartjes beginnen met dezelfde basis, dus het is gemakkelijk te bereiden en elke topping is heerlijk en opzettelijk contrasterend om een grote verscheidenheid aan smaken te demonstreren waarmee Jukes 8 graag wordt gecombineerd. Elke taart heeft een iets andere bereidingstijd, maar dezelfde tijd om te koken, zodat ze allemaal van tevoren kunnen worden bereid en vervolgens in de oven kunnen worden geplaatst wanneer u ze wilt serveren - samen of na elkaar.
Ingrediënten:
Plantaardige olie om te frituren
15 g gezouten boter
500 g uien, fijn gesneden
1 el verse tijmblaadjes, gehakt, houd er een paar apart om te strooien als je serveert
1 vel bladerdeeg van 320 g kant-en-klaar
1 el Dijon-mosterd
100 g ansjovisfilets, ontdaan van olie
12 Zwarte olijven, ontpit en fijngehakt
Grove zwarte peper
1 ei, losgeklopt (dit is genoeg voor alle drie de taartjes)
Hoe te maken? - Verhit de olie en boter in een koekenpan en voeg dan de gesneden uien toe en kook zachtjes gedurende 30 minuten of tot ze gekarameliseerd maar niet verbrand zijn. Haal de pan van het vuur en roer de Dijon-mosterd, de olijven en de gehakte tijmblaadjes erdoor.
Verwarm je oven voor op 200°C en rol het bladerdeegblad uit en leg het op een licht met olie ingevette bakplaat. Prik het deeg rondom in met de tanden van een vork en laat een rand van 2 cm vrij rond de buitenrand van het bladerdeeg. Bestrijk de rand licht met het losgeklopte ei en bewaar de rest voor de andere twee taartjes. Schep het uienmengsel op het deeg en laat de niet-geprikte randen bloot, als een foto in een lijst. Strooi de ansjovisfilets erover, willekeurig of geometrisch naar keuze, en bak dan 25 minuten tot het deeg krokant is. Serveer op een houten plank, in plakjes gesneden en bestrooid met extra tijmblaadjes en wat gedraaide zwarte peper.
Ingrediënten:
250 g asperges – gewassen en bijgesneden
Zeezout & Gebarsten zwarte peper
2 theelepels extra vierge olijfolie
1 citroen, geraspt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 vel bladerdeeg van 320 g kant-en-klaar
2 eetlepels Dijon-mosterd
200g Jamón Serrano
75 g geraspte Parmezaanse kaas
Hoe te maken? - Breng een grote pan gezouten water aan de kook en verwarm de oven voor op 200°C (zoals hierboven). Kook de asperges gedurende 2 minuten, zeef en spoel ze onder koud water zodat ze niet te gaar worden. Rol het deeg uit en prik het in met de tanden van een vork, zoals hierboven, en kook het vervolgens 10 minuten op een bakplaat. Haal het deeg uit de oven en bestrijk de rand met het losgeklopte ei (overgebleven uit bovenstaand recept). Bestrijk vervolgens het midden van de taart met een mix van de citroenschil, gehakte knoflook, Dijon-mosterd, extra vergine olijfolie, zeezout en gemalen zwarte peper en leg de Jamón Serrano erop, gevolgd door de asperges en vervolgens de geraspte Parmezaanse kaas erop. bovenkant. Keer terug naar de oven voor nog eens 10-15 minuten, controleer of het deeg gaar is en serveer dan in plakjes op een houten plank.
Ingrediënten:
1 vel bladerdeeg van 320 g kant-en-klaar
50 g vers gemaakte pesto – Een delicatessenwinkel helpt als je die niet zelf maakt
2 grote, rijpe Heirloom-tomaten (of trostomaat), in dunne plakjes gesneden
1 grote, verse Burrata kaas
20 g verse basilicumblaadjes, gewassen en gescheurd
Zeezout & grove zwarte peper
Hoe te maken? - Verwarm je oven voor op 200°C en rol het bladerdeegblad uit en leg het op een licht met olie ingevette bakplaat. Prik het deeg rondom in met de tanden van een vork en laat een rand van 2 cm vrij rond de buitenrand van het bladerdeeg. Bestrijk de randen met eventueel overgebleven losgeklopt ei. Bestrijk het deeg lichtjes met de pesto en leg de tomaten erop en bedek de hele taart, maar zonder te veel te overlappen. Voeg wat gekneusde zwarte peper toe en bak de taart dan ongeveer 20 minuten of tot het deeg gaar is en de randen goudbruin zijn. Haal de burrata uit de oven en scheur de burrata in vingerbrede stukken, laat het overtollige vocht weglopen en schik de stukken op de tomaten en bestrooi met gescheurde basilicumblaadjes en nog meer grove zwarte peper en zeezout.