Bestel uw Jukes online - snelle bezorging - veilig betalen
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

GARNALEN COCKTAIL MET JUKES 8


Garnalencocktail (ongeveer voor vier personen) Met Jukes 8

Ik ben een grote fan van een klassieke garnalencocktail. Ik was 26 jaar wijnadviseur voor Bibendum Restaurant en het recept van Simon Hopkinson voor dit legendarische gerecht was gewoonweg verbluffend. Hij gebruikte twee subtiele wendingen op het reguliere recept en sindsdien heb ik deze twee aanpassingen overgenomen. Dus hier is een Jukes-garnalencocktail met de twee geniale toevoegingen van Hoppy. Het is een briljant gerecht met onze onlangs opnieuw gelanceerde Jukes 8 om meerdere redenen, niet in de laatste plaats het vermogen om door lastige ingrediënten zoals tabasco en mayonaise te snijden terwijl de fantastische garnalen worden geromantiseerd. Je kunt dit als canapé of als voorgerecht serveren.

Ingrediënten:

6 eetlepels Mayonaise (Helmann's is prima als je het niet zelf wilt maken)

2 eetlepels Tomatenketchup (en Heinz is hier ook prima - hoewel ik de biologische versie zou zoeken als je kunt)

1/4 theelepel cayennepeper

1 Citroen - half uitgeperst voor de saus en de rest in plakjes voor de garnering

Grove zwarte peper

Een scheutje Cognac (de eerste ‘Hoppy’ truc)

Een paar goede scheuten Tabasco

2 Little Gem Sla, blaadjes schillen, wassen en drogen met keukenrol

500 gram gepelde garnalen

4 Lente-uitjes – snij het witte gedeelte fijn na het bijvullen en verwijderen

Komkommer van 10 cm lengte, geschild, gehalveerd en verwijder de zaadjes en de brij door een theelepel in het midden van elk gehalveerd stuk komkommer te schrapen en vervolgens elke helft in de lengte door te snijden om 4 staafjes te maken. Snijd deze vervolgens vrij fijn doormidden. (de tweede ‘Hoppy’ truc)

Hoe te maken? - Meng voor de pikante saus de mayonaise, ketchup, citroensap, cayennepeper, een paar flinke draaien zwarte peper in een kom en roer goed. Voeg voorzichtig een paar scheutjes Tabasco toe (ik ben hier nogal hardhandig) en ook een paar druppels Cognac. Dit zijn de twee krachtigste ingrediënten, dus wees moedig en proef tussendoor. Als je de grens overschrijdt, kalmeer het dan met meer mayonaise (en ketchup indien nodig). Als je de basissaus hebt, roer er dan voorzichtig de lente-uitjes, komkommer en als laatste de garnalen door.

Schep het mengsel in de slacups als canapé of hak de slacups grof en doe ze in een beker en schep er royale klodders garnalencocktail bovenop als voorgerecht. Werk beide af met een heel licht laagje cayennepeper.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »