Bestel uw Jukes online - snelle bezorging - veilig betalen
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

GEKRUIDE EEND MET JUKES 2

Jukes 2 gecombineerd met Gekruid Eend met rijst (ongeveer twee personen).

Ingrediënten: 

2 eendenbouten met huid van goede kwaliteit

150 g Langkorrelige rijst of Bomba paella rijst

500 ml donkere kippenbouillon (of beter nog eendenbouillon) - het is belangrijk om een ​​smaakvolle bouillon te gebruiken

Een gezond handje bevroren erwten

2-3 bananensjalotten fijn gesneden

1 grote teen knoflook fijn gesneden

1 klein bosje bladpeterselie - blaadjes fijngehakt

1 theelepel gemalen kaneel

1 kaneelstokje

1 klein laurierblad

25 g gezouten boter of een paar eetlepels extra vierge olijfolie

Half glas witte wijn (optioneel)

Zout en peper

Hoe te bereiden?

Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Zorg ervoor dat het vel van de eendenbouten droog is (deppen met keukenpapier) en wrijf een halve theelepel gemalen kaneel en een flinke snuf zout over de eendenbouten.

Leg de eend in een braadslede met de huid naar boven, bij voorkeur op een rooster, en braad hem 20 minuten op 200C, zet dan de oven terug naar 160C en rooster nog eens 40 minuten of tot het vlees zacht is en de huid krokant. Zet de eend opzij om te rusten.

Smelt de boter of olijfolie in een grote, diepe koekenpan (een paellapan is het lekkerst als je die hebt) en voeg het kaneelstokje en het laurierblad toe. Fruit de sjalotten en knoflook zachtjes tot ze zacht zijn en beginnen te karameliseren.

Zodra de sjalotten gaar zijn, doe je de rijst erbij en bak je deze een paar minuten op laag vuur, zodat de korrels goed bedekt zijn met de gesmolten boter. Zet het vuur iets hoger en voeg de wijn toe en laat het bubbelen tot het is opgenomen.

Schenk de bouillon erbij tot de rijst onder staat en breng zachtjes aan de kook. Probeer, als je kunt, de rijst niet te veel te roeren en laat het zachtjes 10 minuten sudderen (afhankelijk van de rijst die je kiest, varieert deze tijd), totdat de rijst nog steeds een beetje stevig en niet helemaal gaar is. Voeg de bevroren erwten toe en duw ze voorzichtig in de rijst zodat ze opwarmen.

Haal het kaneelstokje en het laurierblad eruit en trek de eend met twee vorken uit elkaar en stop het vlees in de rijst om deze op te warmen. Het kan nodig zijn om de bouillon in de gaten te houden en meer toe te voegen als de rijst uitdroogt, maar test de rijst en als de rijst gaar is, maar nog een beetje bite heeft, breng het dan goed op smaak met zout en veel grove zwarte peper en bestrooi met de gehakte peterselie.

Serveer direct naast een gestoomde groene groente zoals paarse kiembroccoli of cavolo nero.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »