Bestel uw Jukes online - snelle bezorging - veilig betalen
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

GEPOCHTE ZEE FOREL OF ZALM MET JUKES 8


Jukes 8 gecombineerd met gepocheerde zeeforel of zalm met waterkerssaus (ongeveer voor twee)

Ingrediënten: 

Een wilde zeeforelfilet (bij voorkeur) of wilde zalmfilet (ik gebruik niet graag steaks omdat ze er lelijk uitzien).

Hoe te bereiden?

Vis stropen is eenvoudig, maar kan je innerlijke kracht testen. Bedek de filet met koud water, breng aan de kook en laat daarna volledig afkoelen in het water. Dit zorgt ervoor dat de filet gaar is, maar nog steeds 'donkerroze' in het midden - ik geef de voorkeur aan zalm aan de zeldzame kant. Als je op het bot pochert, laat het dan nog een paar minuten koken. Ik kies ervoor om geen kruiden of smaken toe te voegen aan de stroperijvloeistof, omdat ik denk dat dit (vooral bij wilde zeeforel) de zeer delicate smaken van de vis kan overschaduwen. Als je wilt, werken een laurierblad, peperkorrels, foelie en gesneden ui allemaal goed.

Zeeforel/Zalm is altijd het lekkerst licht warm of op kamertemperatuur.

Ingrediënten - Waterkerssaus

1 bosje waterkers fijngesneden, 1 sjalot fijngesnipperd, slagroom of crème frache, nootmuskaat, boter en een citroen. Houd een paar takjes waterkers achter voor de garnering.

Hoe te bereiden?
In een ondiepe koekenpan, 'zweet' de sjalot zachtjes in de gesmolten boter tot ze zacht is - neem de tijd, het duurt ongeveer 8-10 minuten voordat de sjalot volledig zacht is. Voeg de waterkers en een grote lepel crème fraichche of slagroom toe en rasp de nootmuskaat, peper en citroensap en zout naar smaak erdoor. Laat de waterkers niet te lang koken, je wilt dat hij zijn levendige groene kleur behoudt. Ik hou ervan om het ruig te laten, maar je kunt de saus altijd door een keukenmachine doen voor een professionelere afwerking. Serveer naast de zalm, met een schijfje citroen, aardappelen en groente naar keuze (zie hieronder).

Ingrediënten - Jersey Royals

Hoe te bereiden?
Schrob en reinig zoveel Jersey Royals als gewenst en kook met een takje verse munt en veel zout tot ze zacht zijn maar nog steeds bij elkaar blijven. Giet af en verwijder het takje munt, doe direct terug in de pan met een flinke klont boter en wat zout, peper en fijngehakte verse munt. Serveer druipend in gesmolten boter.

Ook - Verse gestoomde asperges of sperziebonen passen goed bij dit gerecht.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »