Bestel uw Jukes online - snelle bezorging - veilig betalen
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

HEERLIJKE HERTENSTOOF MET JUKES 6


Een heerlijke hertenstoof  (ongeveer voor twee personen) met Jukes 6.

Ingrediënten: 

500 g in blokjes gesneden hertenvlees

1 ui gesnipperd

1 grote teen knoflook fijn gesneden

1 of 2 rode (punt)paprika's, afhankelijk van de grootte, in plakjes gesneden

1 Wortel in blokjes van 1 cm gesneden

1 grote stengel bleekselderij fijn gesneden

200 ml runderbouillon (of kip als je wilt)

Olijfolie – enkele eetlepels

1 steranijs

1 handvol bladpeterselie grof gehakt

1 klein glas rode wijn (optioneel)

Zout en peper

 

Hoe de bereiden? - Zorg ervoor dat het hert op kamertemperatuur is voordat u begint met koken.

Verhit de olijfolie in een braadpan met dikke bodem en deksel. Kruid het hert met zout en peper en bruin het hert tot het aan alle kanten dicht is en schep het dan uit de schaal en houd het apart.

Fruit de bleekselderij, ui, wortel zachtjes met de steranijs tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook en paprika toe en bak nog even mee tot ze zacht beginnen te worden.

Voeg vervolgens het hert toe en bak alle ingrediënten een paar minuten samen.

Schenk het glas wijn erbij en laat de wijn wegborrelen en reduceer, voeg dan 150 ml runderbouillon toe en laat op laag vuur 1,5 uur zachtjes sudderen of tot het gaar is. Houd het deksel op een kier op de pot zodat er een kleine opening is.

Houd het vlees in de gaten en vul het eventueel bij met de rest van de bouillon of water.

Pas de kruiden naar uw smaak aan en haal vervolgens de steranijs eruit en gooi deze weg.

Werk af met gehakte peterselie en serveer met gebakken of aardappelpuree en gestoomde seizoensgroenten, zoals spruitjes.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »