Bestel uw Jukes online - snelle bezorging - veilig betalen
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

KAAS & JUKES


Matthew heeft een aantal van de beroemdste kazen ter wereld op een rij gezet die heel goed werken met Jukes 1, Jukes 2 en Jukes 6.

Jukes 1 houdt van feta, ricotta en mozzarella wanneer verdund tot 1/20, omdat dit de citrus- en kruidenelementen in de drank verhoogt en de algehele intensiteit van enkele van de meer exotische smaken in onze ingrediënten verlaagt. Dezelfde techniek geldt voor geitenkaas zoals Ticklemore, Sinodun Hill, Golden Cross, Brightwell Ash, Crottin de Chavignol, Sainte-Maure de Touraine, Saint-Marcellin en Selles-sur-Cher, om er maar een paar te noemen. Zachte witte kazen zoals Tunworth, Sharpham, Camembert, Brie de Meaux, Pavé d'Affinois, Chaource, Bonchester, Pencarreg, Explorateur, Boursault, Gratte-Paille en Brillat-Savarin houden ook van Jukes 1 maar deze keer met een beetje meer intensiteit (ik ga voor een verdunningspercentage van ongeveer 1/12). Smeltende kazen, waaronder Epoisses, Chambertin en Langres en ook Munster, zijn dol op Jukes 1 op 'volle' intensiteit - dus schenk jezelf een Jukes 1 in met stilstaand water in een verhouding van 1/8 en dit zal wonderen doen. De enorme categorie halfzachte kaas houdt over het algemeen van Jukes 1, maar het flirt ook met Jukes 2 en 6 (zie hieronder)! Probeer het volgende: Livarot, Maroilles en Pont-l'Evêque met een koele maar niet ijskoude Jukes 1, 1/10 verdund. Gubbeen houdt ook van Jukes 1, met meer verdunning en een longdrink maken en Morbier is ook een grote fan! Tomme de Savoie en Tomme de Montagne zijn wat gemakkelijker te behagen, ze houden van alle drie de Jukes-stijlen, maar zorg ervoor dat je afdwaalt tot 1/12 verdunning om de subtiliteit van de kaassmaken niet te verliezen. De meeste halfharde tot harde kazen zijn dol op Jukes 6 (hieronder), maar Jukes 1 heeft een bijzondere voorliefde voor topklasse Cheddar, Cheshire, Wensleydale, Gruyère, Lincolnshire Poacher, Yarg, Kern, Gouda, Beaufort, Comté, Emmenthal en Jarlsberg . Serveer je water niet te koud en streef naar ongeveer 1/8 verdunning en je zult dichtbij zijn - pas het dan aan naar je eigen specifieke smaak. De familie Jukes is niet echt een blauwe fan, maar Jukes 1 heeft stiekem zin in Beenleigh Blue.

Jukes 2 houdt van zachte witte kazen zoals Tunworth, Sharpham, Camembert, Brie de Meaux, Pavé d'Affinois, Chaource, Bonchester, Pencarreg, Explorateur, Boursault, Gratte-Paille en Brillat-Savarin, maar serveer zeker gekoeld water en met een verdunning van ongeveer 1/12. Dit geeft Jukes 2 een extra zuurgraad en verve in de afdronk. Waterloo, Baron Bigod en Vacherin Mont d'Or houden van Jukes 2 met koel, niet te koud water, omdat dit een beetje meer diepte van smaak geeft en ik zou 1/10 verdunnen voor deze schoonheden. Reblochon houdt van Jukes 2 met een klassieke 1/8-verhouding, terwijl Bel Paese en Taleggio zich kunnen uitstrekken tot een 1/10 en je het water ook een beetje kunt koelen! Jukes 2 houdt ook van Parmigiano-Reggiano, Pecorino, Manchego, Jarlsberg en de altijd zo lastige Mimolette!

Jukes 6 houdt van gewassen korstkaas, met mildere voorbeelden zoals Chaumes, Rollright, Wigmore, Ogleshield, Port Salut en Milleens als favorieten met koud, stil water en een verdunning van 1/12. Mijn favoriete kaas, Saint-Nectaire, vooral de boerenversie houdt van Jukes 6 met 'stil water op kamertemperatuur', 1/10 verdund. Halfharde tot harde kazen gaan bijna allemaal goed met Jukes 6. Cheddar, Appleby Cheshire, Wensleydale, Gruyère, Lincolnshire Poacher, Parmigiano-Reggiano, Pecorino, Cornish Yarg, Kern, Double Gloucester, Lancashire, Caerphilly, Gouda, Beaufort, Manchego, Cantal, Etorki, Comté, Emmenthal en Jarlsberg houden allemaal van Jukes 6, maar wees ruimdenkend over je verdunning en zorg ervoor dat je water niet te koud is. Afhankelijk van de versheid / leeftijdssituatie van uw kaas, kunt u uw verdunning van Jukes 6 variëren - jonger = langer; ouder = intenser.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »