Je winkelwagen is momenteel leeg
Jukes 2 gecombineerd met Farro & Wild Mushroom Risotto (ongeveer voor twee personen)
Ingrediënten:
200 gram Kastanjechampignons gesneden
20 gram gedroogde eekhoorntjesbrood geweekt in 500 ml warm water (bewaar het water)
1 ui – fijn gesneden
1 teentje knoflook – fijn gesneden
1 klein bosje verse bladpeterselie - hak de blaadjes fijn
2 eetlepels Crème Fraîche
220 g snelkokende Farro (of Spelt)
Een flinke portie Parmezaanse kaas of Pecorino Romano
Half glas droge witte wijn
Zout en grove zwarte peper
Hoe te bereiden?
In een brede koekenpan met dikke bodem de ui en knoflook zachtjes fruiten tot ze zacht en doorschijnend zijn.
Voeg de kastanjechampignons toe en bak een minuut of twee tot ze zacht beginnen te worden.
Draai dan het vuur hoger en voeg de farro of spelt toe en dan de witte wijn - de wijn zal snel wegborrelen.
Giet het warme water van het eekhoorntjesbrood in de pan en roer het regelmatig en laat het zachtjes pruttelen.
Als de farro ongeveer 5 minuten gaar is (controleer de kookinstructies op de verpakking), voeg dan het eekhoorntjesbrood toe.
Voeg op het laatste moment en als het meeste vocht is opgenomen een lepel crème fraîche en de geraspte pecorino of parmezaan toe.
Proef nu of je nog zout moet toevoegen en vul eventueel de crème fraîche aan als je van romig houdt.
Roer vlak voor het serveren de gehakte peterselie erdoor en voeg veel gemalen zwarte peper toe.