Bestel uw Jukes online - snelle bezorging - veilig betalen
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

ASPERGES & PANCETTA PENNE MET JUKES 5

Zoals je weet, zijn Jukes-dranken ontworpen om te passen bij een breed scala aan keukens en Jukes 5 (limited edition) is geen uitzondering, het is een extreem zomerse en verfrissende creatie. Het recept voor bij deze Jukes moest dus iets spannender zijn dan het klassieke, eenvoudige voorgerecht van geblancheerde asperges met olijfolie en parmezaanschilfers, dus hieronder een heerlijk hoofdgerecht met groene asperges!

 

Ingrediënten 

2 bosjes groene asperges

200g pancetta in kleine luciferreepjes gesneden

400g penne-pasta

Ricotta (optioneel)

2 à 3 eidooiers afhankelijk van de grootte

Parmezaanse kaas, geraspt

Extra vergine olijfolie

Hoe te maken? 
Maak de asperges schoon, snijd ze schoon en kook ze 3-4 minuten in een grote pan met gezouten water. Je moet ervoor zorgen dat ze nog knapperig zijn. Vis ze met een schuimspaan uit de pan met water en dompel de asperges vervolgens in ijskoud water om te voorkomen dat ze verder garen. Snijd ze vervolgens in staafjes ter grootte van de penne pasta.

Breng dezelfde pan met water weer aan de kook en voeg de penne toe en kook al dente - het zal wat smaak krijgen van het koken in het aspergesmaakwater.

Bak tegelijkertijd de pancetta in een scheutje olie in een koekenpan goudbruin en haal hem dan uit de pan en laat hem op een keukenrol liggen om overtollige olie te absorberen.

Giet de penne af, houd wat van het pastawater apart.

Giet de penne, de aspergestengels en de pancetta in de pan terug en voeg een scheutje olijfolie toe. Verwarm de pan op laag vuur en roer de eidooiers en wat van het pastawater erdoor tot je een romige consistentie hebt die aan de penne blijft plakken. Rasp er veel Parmezaanse kaas en zwarte peper naar smaak over. Als je het wat romiger wilt, voeg dan een lepel ricotta of room toe.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »